Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragická nehoda Fordu Mondeo v Bohumíně

Jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Bohumíně (okres Karviná) zasahovala v pátek 16. 4. 2010 večer ve stejném městě u dopravní nehody osobního automobilu Fordu Mondeo. Jeho řidič (ročník 1986) nepřežil náraz do stromu na rovném úseku silnice v Ostravské ulici nedaleko čerpací stanice pohonných hmot.

O páteční nehodě ve starém Bohumíně bylo operační středisko hasičů informováno krátce před půl osmou večer. Na místo vyjela dvě vozidla z bohumínské stanice HZS MSK.

Při příjezdu hasičů se z vozidla lehce kouřilo. Mladík, který zřejmě jel bez zapnutých bezpečnostních pásů, byl po silném nárazu do stromu zaklíněný a bez známek života. Hasiči jej opatrně vyprostili a ve spolupráci s rychlou záchrannou službou se jej pokusili oživit. To se jim i přes veškerou snahu nepodařilo.

Zhruba sto metrů odtud se před dvěma týdny stala jiná tragická nehoda, kde bohumínští hasiči také zasahovali – starší motorkář na Kawasaki VN 15 nepřežil na křižovatce Ostravské ulice a Čs. armády srážku se Seatem Leon.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezského kraje


-swo-

Sdílet