Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Není pátku bez dopravních nehod

U dopravních nehod asistují hasiči dnes a denně, pátky však bývají pravidlem. V pátek 16. dubna asistovali hasiči Karlovarského kraje u tří dopravních nehod.

U dopravních nehod asistují hasiči dnes a denně, pátky však bývají pravidlem. V pátek 16. dubna asistovali hasiči Karlovarského kraje u tří dopravních nehod.

K první nehodě vyjížděli profesionální hasiči z Karlových Varů už ve tři čtvrtě na dvě ráno. O pomoc je požádala policie České republiky, která prováděla služební zákrok v Požární ulici u osobního vozu BMW 525 a zjistili, že z něj uniká olej.

Olejová skvrna se táhla již z ulice Železniční přes kruhovou křižovatku okolo parku nám.17.listpadu do ulice Požární. Hasiči se postarali o úniklé provozní kapaliny na komunikaci. Operační středisko zároveň informovala zástupce životního prostředí magistrátu města Karlovy Vary, že olej je i na travním porostu v parku a město musí zajistit, jeho likvidaci , protože to není v silách jednotek požární ochrany. Hasiči pak vyčkali do příjezdu odtahové služby, asistovali při nakládání vozu a pak se vrátili zpět na základnu.


Druhá páteční nehoda se stala ve městě Chodová Planá v ulici Pohraniční stáže v půl desáté dopoledne a mezikrajskou výpomoc tam poskytovali profesionální hasiči z Mariánských Láz­ní.

Jednalo se o nehodu nákladního a osobního vozu, která si vyžádala dvě zranění. Mariánskolázeňští hasiči na místě provedli zajištění místa nehody a protipožární zabezpečení havarovaných aut. Poté událost předali kolegům z Tachova a vrátili se na svou základnu.


Třetí a poslední páteční nehoda opět zaměstnala karlovarské hasiče. U prodejny Lidl v Rybářích došlo ke střetu nákladního auta, bagru a tranzitu. Střet se naštěstí obešel bez zranění a z havarovaných aut vytekly pouze chladící kapaliny. Hasiči na místě provedli protipožární zabezpečení a vrátili se na stanici.

Všechny dopravní nehody šetří policie České republiky.


por. Mgr. Alena Ryvolová
tisková mluvčí
HZS Karlovarského kraje


-swo-

Sdílet