Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Plameny poškodily celou přední část vozu

Dne 17. 4. 2010 v 09:07 hod. byli hasiči informováni o požáru auta na sídlišti Jižní Svahy ve Zlíně. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem a jednotka hasičů města Zlín s další cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru malého užitkového a rodinného vozu zn. Citroen Evasion.

Řidič osobního auta zpozoroval za jízdy kouř z motoru a zastavil u krajnice. Po vystoupení se svou spolujezdkyní zjistil požár, který se z počátku nepodařilo uhasit hasicím sprejem jednoho z okolojednoucích řidičů. Na místo museli vyjet hasiči.

Hasiči byli na místě požáru za šest minut od výjezdu a už při příjezdu byl vidět požár v celé přední části auta. Bleskově bylo rozvinuto vysokotlaké vodní vedení a začal požární útok. Plameny se podařilo lokalizovat asi po patnácti minutách hašení. Zásahem hasičů se podařilo zabránit dalšímu rozšíření na celý vůz. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Řidič vypověděl svůj příběh a požárem způsobené škody odhadl na 70.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další části vozu asi za 80 tis. Kč. Příčinou vzniku požáru byla technická závada, kterou přesně určí až další šetření.



mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje



-swo-

Sdílet