Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Motorkář se zřítil ze skalnatého srázu

K záchraně šestatřicetiletého zraněného motorkáře dnes odpoledne hasiči vyjížděli na silnici u Hostěnic na Brněnsku. Motorkář se i se strojem ze silnice se serpentinami zřítil ze skalnatého srázu do hloubky zhruba šesti metrů.

K záchraně šestatřicetiletého zraněného motorkáře dnes odpoledne hasiči vyjížděli na silnici u Hostěnic na Brněnsku. Motorkář se i se strojem ze silnice se serpentinami zřítil ze skalnatého srázu do hloubky zhruba šesti metrů.

Nehoda byla hasičům ohlášena v 16.21 hodin, na místo vyjely jednotky ze stanic v Pozořicích a v Lidické ulici v Brně. Ze stanice v Lidické ulici vyjelo i družstvo hasičů – lezců s technikou k záchraně osob z výšek a hloubek.

Zraněný motorkář byl při příjezdu jednotek při vědomí. Hasiči mu poskytli předlékařskou pomoc. Pomocí lan a lezecké techniky pak muže na transportních nosítkách ze srázu vytáhli na silnici, kde ho předali do péče zdravotníků. Na motocyklu hasiči udělali protipožární opatření. Po vyšetření nehody policisty hasiči na laně vytáhli ze srázu nahoru i motocykl a stroj pomohli naložit k odtahu.


Ilustrační foto


por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje


-swo-

Sdílet