Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Okrsek č.3 Mirošov likvidoval požár v Trokavci

Jednotky okrsku Mirošov se v neděli krátce po poledni 11. dubna sjeli do obce Trokavec k místí hasičské zbrojnici Zde čekali na pokyn, aby se mohli přesunout k údajnému požáru objektu bývalého zemědělského stavení.

Jednotky okrsku Mirošov se v neděli krátce po poledni 11. dubna sjeli do obce Trokavec k místí hasičské zbrojnici. Zde čekaly na pokyn, aby se mohly přesunout k údajnému požáru objektu bývalého zemědělského stavení.

Jednotky dostaly informace, že v objektu vypukl požár při odstraňování ocelových konstrukcí autogenovou soupravou. V objektu by se také údajně mělo nacházet okolo tří až pěti osob.

Jako první na místo byla vyslána místní jednotka, která začala s likvidací požáru v blízkém okolí budovy. Za nimi přijeli v těsném závěsu příkosičtí hasiči, kteří nasadili proudy z druhé strany, aby nedošlo k rozšíření požáru. Jako třetí se dostavila jednotka z Mirošova, která začala s vnikáním do objektu, likvidací požáru pomocí vysokotlakého proudu a vyhledáváním osob. Jako čtvrtá byla vyslána jednotka ze Skořic, která se pustila do likvidace požáru z druhé strany objektu a taktéž vyhledávání osob. Jako poslední se zúčastnili chlapi ze Štítova, kteří nám zajistili doplňování vody do cisteren u nedalekého rybníka.

Při průzkumu našly jednotky všechny osoby i figuríny . Autogenové lahve, které v objektu našly ohlazovaly, a poté vynesly ven, kde již byl připraven proud na dochlazování.

Po skončení si jednotky uklidily veškeré použité nářadí a odebraly se k rybníku, kde byly všechny cisterny doplněny. Poté bylo naše pracovní odpoledne vyhodnoceno.


Mirošov JPO3 – CAS 20 S2R Tatra Terno
Skořice JPO 5– CAS 25 Škoda 706
Příkosice JPO 5– CAS 25 Škoda 706
Trokavec JPO 5– CAS 25 Škoda 706
Štítov JPO 5– PPS 12

Michal Liška
Velitel okrsku č.3
Mirošov

-kow-

Sdílet