Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Známé motorkářské místo znovu ve znamení těžké nehody

Dne 18. 4. 2010 v 15:28 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po velmi vážné dopravní nehodě motorkáře v kopcích u Buchlovic.

Dne 18. 4. 2010 v 15:28 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po velmi vážné dopravní nehodě motorkáře v kopcích u Buchlovic.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/50 došlo k velmi těžké dopravní nehodě mezi motocyklistou a osobním vozem zn. Š 120.

Podle svědků řidič motocyklu předjížděl v klesání od Brna na Uherské Hradiště, když zachytil o bok odbočujícího osobního vozu. Při následné havárii narazil motocykl do svodidel a rozpůlil se. Přední kolo zůstalo zaklíněno pod svodidly a další část motocyklu skončila uprostřed hlavního tahu. Motocyklista utrpěl velmi těžké zranění hlavy. Událost byla hlášena na tísňovou linku 112 a na místo vyrazili záchranáři.

Jako první na místo dorazili policisté, následováni hasiči a zdravotníky. Motocyklista byl v bezvědomí a záchranáři si ho rychle převzali do své péče. Hasiči ho pomohli naložit na nosítka a přenést do sanitního vozu. Tam zdravotníci bojovali o zachování základních životních funkcí a připravovali pacienta na převoz do nemocnice ve Zlíně.

Hasiči se následně věnovali zajištění místa dopravní nehody proti požáru a uniklé provozní kapaliny byly postupně zlikvidovány. Nehoda omezila provoz na hlavním tahu a doprava byla svedena do jednoho jízdního pruhu.


Zdroj: HZS Zlínského kraje

-kaw- 

Sdílet