Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Liberecký hasič Jan Pipiš přivezl z polského Plocku stříbrnou medaili z Firefighter Combat Challenge

Liberecký reprezentant Jan Pipiš, který slouží na stanici Liberec jako hasič – strojník, se o víkendu zúčastnil závodu FCC (Firefighter Combat Challenge) v polském Plocku.

Jan Pipiš se dostal na řadu až jako téměř poslední závodník a se svým výsledným časem 1:32 s si vybojoval stříbrnou medaili. Předběhl ho s časem 1:26 s pouze jeho největší rival na mezinárodní scéně Adam Spychal (Polsko), se kterým pravidelně bojuje o přední příčky.

Tentokrát byl rychlejší o pár sekund polský závodník. Honza se se svým kolegou z Jihomoravského kraje Miroslavem Michlovským zúčastnil také v pozdním nedělním odpoledni závodu v tandemu.

Celý závod se odehrával v extrémních teplotních podmínkách. Teploměr ukazoval odpoledne hodnotu téměř 34 °C. Takováto teplota nebyla příjemná žádnému závodníkovi, který na sobě navíc nesl výstroj o váze 20 kg.

Kvůli hygienickým opatřením jsme všichni závodili bez masek, nejdříve se to zdálo jako výhoda, ale kvůli vysoké teplotě a vlhkosti vzduchu, se to stalo spíše další překážkou. Maska má totiž vždy stejnou teplotu a vlhkost vzduchu, takže to, co je venku, nevdechuji,

řekl Jan Pipiš.

Závodu se účastnilo celkem 150 závodníků.

por. Bc. Lucie Hložková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet