Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nedbalost způsobila požár hospodářského stavení

Pět jednotek hasičů likvidovalo v sobotu 17. dubna 2010 odpoledne požár hospodářského stavení v Havlovicích na Trutnovsku.


Pět jednotek hasičů likvidovalo v sobotu 17. dubna 2010 odpoledne požár hospodářského stavení v Havlovicích na Trutnovsku.

Na místo v 15:45 hodin vyjeli profesionální hasiči z Trutnova, dobrovolní hasiči z Havlovic, Úpice, Batňovic a Rtyně v Podkrkonoší.Po příjezdu první jednotky na místo bylo zjištěno, že hoří půdní prostor nad zděnou stájí nedaleko rodinného domu.

Dalším průzkumem hasiči zjistili, že hoří uskladněné seno v půdním prostoru. Okamžitým zásahem se podařilo požár lokalizovat za necelou půl hodinu od ohlášení požáru. Dohašování a rozebírání zhruba deseti kubíků uskladněného sena pokračovalo až do 17:48 hodin.

Hasiči také museli strhnout střešní konstrukci, která byl zcela zničena.Šetřením na místě bylo zjištěno, že požár způsobil majitel svou nedbalostí. Ten pálil zhruba čtyři metry od stáje klestí a vítr rozfoukal jiskry z ohniště až do půdního prostoru nad stájí, kde bylo seno. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Foto: požární stanice Trutnov



por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-kaw- 

Sdílet