Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jeden člověk byl zraněn při požáru rodinného domu v obci Žeranovice na Kroměřížsku, zasahovalo pět jednotek

Krátce před půl třetí odpoledne přijalo krajské operační středisko hasičů informaci o požáru rodinného domu v obci Žeranovice na Kroměřížsku. K události byla vyslána jednotka profesionálů ze stanice Holešov, dobrovolné jednotky obcí Žeranovice, Holešov, Fryšták a Racková, a na místo vyjel i velící důstojník směny ze Zlína.

Jak bylo zjištěno, plameny zachvátily jednu místnost domu, využívaného pro uskladnění materiálu a rozšířily se i na střechu a přilehlé hospodářské stavení. Hasiči okamžitě nasadili čtyři útočné proudy a požár postupně lokalizovali.

Po odvětrání prostor pomocí přetlakové ventilace bylo prováděno rozebírání střešních konstrukcí a dohašování všech skrytých ohnisek. V 17:08 hodin byla velitelem ohlášena celková likvidace události a místo bylo na dohlídku předáno místní jednotce.

Při požáru se zranila jedna osoba, která byla prohlédnuta posádkou zdravotnické záchranné služby. Na místo se dostavil také vyšetřovatel hasičů z Kroměříže, který nyní zjišťuje přesnou příčinu vzniku události i výši způsobené škody.

Pavel Řezníček
HZS Zlínského kraje
Sdílet