Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V hořící chatce hasiči našli tělo muže

Torzo ohořelého lidského těla dnes v noci našli hasiči v troskách vyhořelé zahradní chatky v Kyjově na Hodonínsku. Požáru chatky v zahrádkářské oblasti na okraji Kyjova hasičům ohlásil ve 2.20 hodin motorista, který plameny zahlédl z nedaleké silnice.

Torzo ohořelého lidského těla dnes v noci našli hasiči v troskách vyhořelé zahradní chatky v Kyjově na Hodonínsku. Požáru chatky v zahrádkářské oblasti na okraji Kyjova hasičům ohlásil ve 2.20 hodin motorista, který plameny zahlédl z nedaleké silnice. Na místo vyjely čtyři jednotky hasičů – profesionální ze stanice v Kyjově a dobrovolné jednotky z Kyjova, Svatobořic a Vracova. Hasiči ze Svatobořic a Vracova zůstali v záloze a nezasahovali.

Při příjezdu hasičů byla zděná chatka o půdorysu zhruba 5 krát 3,5 metru s přístřeškem na nářadí celá v plamenech. Oheň zničil i střechu, která se propadla. Hasiči požár dostali pod kontrolu ve 2.55 hodin. Hořící chatku dohašovali a ochlazovali do ranních hodin. Uvnitř našli torzo ohořelého těla. Podle dostupných poznatků se zřejmě jednalo o ostatky 59letého muže, který chatku od loňského roku se souhlasem majitele užíval.

Ze zděné chatky s dřevěným stropem a střechou po požáru zůstaly jen obvodové zdi. Škodu vyšetřovatel HZS JmK podle předběžného odhadu vyčíslil na 50 tisíc korun. Příčinu vzniku požáru vyšetřovatel zjišťuje spolu s policisty. Požářiště dnes prozkoumá také policejní psovod se psem s výcvikem k vyhledávání stop po hořlavých látkách.

Ilustrační foto


por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje


-swo-

Sdílet