Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár pásového dopravníku

V pondělí 19. dubna v půl desáté večer ohlásil na Krajské operační a informační středisko HZS Karlovarského kraje pracovník z povrchového dolu Jiří u Sokolova požár pásového dopravníku. Jako první na místo dorazili podnikoví hasiči Sokolovské uhelné, kteří ihned zažádali o posilové jednotky.

V pondělí 19. dubna v půl desáté večer ohlásil na Krajské operační a informační středisko HZS Karlovarského kraje pracovník z povrchového dolu Jiří u Sokolova požár pásového dopravníku. Jako první na místo dorazili podnikoví hasiči Sokolovské uhelné, kteří ihned zažádali o posilové jednotky. Operační středisko k události vyslalo ještě profesionální hasiče ze Sokolova a dobrovolné hasiče z Chodova.

Jednalo se o požár gumových pásů a kabeláže, který se podařilo lokalizovat a zabránit jeho šíření za dvacet minut od příjezdu první jednotky požární ochrany.

Hasiči pak pokračovali v dohašování a ochlazování okolních konstrukcí, aby nedošlo k jejich poškození vlivem vysokých teplot. Požár byl kompletně zlikvidován čtyřicet minut po půlnoci.

Vyšetřovatel požáru stanovil škodu předběžně na 150 tisíc korun, příčina zůstává v šetření.

Při této události nedošlo k žádnému zranění.

por. Mgr. Alena Ryvolová
tisková mluvčí
HZS Karlovarského kraje


-swo-

Sdílet