Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

1. Mistrovství HZS ČR v badmintonu

Během uplynulého víkendu 17. – 18. dubna se uskutečnilo v tělocvičně BaC Esiko Kladno 1. Mistrovství HZS ČR v badmintonu. Akci zorganizoval Sportovní klub HZS hlavního města Prahy a Badminton club Esiko Kladno za podpory Generálního ředitelství HZS ČR a České hasičské sportovní federace. Na mistrovství bylo nominováno 32 hráčů z celé ČR a zahájení se ujal náměstek generálního ředitele HZS ČR brigádní generál ing.Miloš Svoboda.

V sobotu se hráči utkali ve čtyřčlenných skupinách, kdy pouze první dva borci postoupili do nedělních vyřazovacích bojů. Stejný systém platil i pro čtyřhry. V neděli se bylo opravdu na co koukat, zejména hráči z Ostravy předváděli ve čtyřhrách atraktivní a dynamický badminton, který se divákům musel líbit. Celé mistrovství ovládl místní hráč Marek Schoř startující v barvách HZS Praha, který vyhrál dvouhru a se svým kolegou Quidem Hartmanem, rovněž z HZS Praha, po nepříliž líbivém, ale přísně taktickém výkonu i čtyřhru.

Souběžně se soutěží jednotlivců probíhala i soutěž družstev, kdy celkové umístění všech hráčů jednotlivých HZS v nedělním programu bylo převedeno na body. I tuto kategorii vyhrálo, hlavně díky již zmiňovanému Schořovi ,družstvo HZS Praha. Smolařem mistrovství byl vyhlášen Milan Třos z HZS Ostrava, který po neuvěřitelném fyzickém výkonu obsadil dvě nepopulární čtvrtá místa, když nejdříve jen těsně nepostoupil do finále dvouhry i čtyřhry a o chvíli později mu i obě bronzové medaile proklouzli mezi prsty až v koncovkách třetích setů. A ještě jedna věc, která stojí za zmínku, během celého dvoudenního klání se nikdo nezranil, což je při pořádání hasičské sportovní akce jev velmi řídký.

Celé mistrovství se organizátorům povedlo zvládnout na profesionální úrovni, za což nutno poděkovat i sponzorům akce, firmám Yonex a Esiko. Ukázalo také na masový rozvoj tohoto fyzicky náročného sportu v řadách sportovců HZS. Během turnaje se představili hráči z Prahy, Brna, Ostravy, Hlučína, Nymburku, Pardubic, Chebu, Šumperku a Berouna. O pořadateli příštího ročníku bude rozhodnuto do konce června.

Dvouhra:
1.Schoř MarekHZS Praha
2.Vašák MiloslavHZS Pardubice
3.Šimánek LiborHZS Praha
Čtyřhra:
1.Schoř Marek – Hartman QuidoHZS Praha
2.Vašák Miloslav – Šimon PetrHZS Pardubice
3.Kapolka Filip – Gurný MichalHZS Ostrava
Družstva:
1.HZS Praha31 bodů
2.HZS Ostrava21 bodů
3.HSZ Pardubice16 bodů

Kompletní výsledky
1Schoř – HartmanHZS Praha
2Vašák – ŠimonHZS Pardubice
3Kapolka – GurnýHZS Ostrava
4Třos – MalúšHZS Ostrava
5–8Juřík – ŽvakHZS Brno
5–8Vilt – ŠvábekHZS Praha-Hlučín
5–8Bambušek – HráčekHZS Brno
5–8Radič – VolekHZS Šumperk
9Travinský – ŠkerkoHZS Ostrava
10–12Florus – KadavýHZS Cheb
10–12Moučka – JarkovskýHZS Praha
10–12Šimánek – PlodrHZS Praha-Beroun
13–14Vlasák -KnytlHZS Nymburk
13–14Lepší – KrupičkaHZS Cheb


Autor článku: M. Schoř



-swo-

Sdílet