Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Záchranáři – cyklisté změří síly v závodě Vítovický dráček

Čtvrtý ročník cyklistického závodu horských kol Vítovický dráček se uskuteční v neděli 15. května na Vyškovsku. Závod, který je přeborem IZS, pořádá sportovní klub Hasiči Brno ve spolupráci s HZS Jihomoravského kraje a za finanční podpory České hasičské sportovní federace, Jihomoravského kraje a dalších sponzorů.

Čtvrtý ročník cyklistického závodu horských kol Vítovický dráček se uskuteční v sobotu 15. května na Vyškovsku. Závod, který je přeborem IZS, pořádá sportovní klub Hasiči Brno ve spolupráci s HZS Jihomoravského kraje a za finanční podpory České hasičské sportovní federace, Jihomoravského kraje a dalších sponzorů.

Tradiční klání příslušníků HZS a dalších složek integrovaného záchranného systému, se opět koná v okolí Vítovického žlebu v podhůří Drahanské vrchoviny. „Dráček" jak v pozvánce uvádějí organizátoři, není jen sportovním závodem, ale také setkáním příznivců cyklistiky a příjemným jarním posezením s kamarády.

Ilustrační foto

Start závodu bude v sobotu 15. května v 11 hodin ve Vítovicích u hostince Na Růžku, kde bude i prezence a kancelář závodu. Cyklisté se na horských kolech vydají na trať dlouhou zhruba 36 kilometrů, která povede převážně po nezpevněných lesních cestách a pěšinách. Trať bude označena hasičskou vymezovací páskou. Závod se pojede za běžného turistického provozu, závodníci jsou na místních komunikacích a zlevněných lesních cestách povinni dodržovat pravidla silničního provozu a řídit se pokyny pořadatelů závodu.

Vítovický dráček bude mít čtyři kategorie: A – pro závodníky do 40 let, B – pro cyklisty nad 40 let, O – ostatní a Ž – ženy. Kromě soutěžní trati v délce 36 kilometrů pořadatelé připravili také nesoutěžní trasu v délce zhruba 15 kilometrů pro ty, kteří nem,ají odvahu závodit, nebo doprovázejí svoje ratolesti. Podmínkou účasti je služební průkaz složek IZS (s výjimkou hasičů – důchodců a kategorie O – ostatní), průkazka zdravotní pojišťovny, cyklistická přilba, Pořadatelé neručí za škody vzniklé závodníkům, nebo za škody jimi způsobené, a proto cyklistům doporučují vlastní připojištění.

Přihlášky je třeba zaslat nejpozději do 10. května na e-mail: skhb@seznam.cz. Bližší informace poskytnou Ivan Růžička, CPS Brno-Lidická, směna C, tel. 950 631 111, 724 161 255, Václav Kovář, CPS Brno-Lidická, směna C, tel. 950 631 111, 777 264 544.

Propozice a přihláška v příloze.


Ilustrační foto

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje


-swo-

Sdílet
Přiložené soubory
Propozice a přihláška zobrazit online DOC 290 kB