Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U Samotišek na Olomoucku museli hasiči po dopravní nehodě vyprošťovat zaklíněnou osobu

U vážné dopravní nehody jsme zasahovali v pátek ráno u Samotišek na Olomoucku. Vyprostili jsme zde zraněnou osobu, která po srážce nákladního a dvou osobních aut zůstala v jednom z vozidel zaklíněná.

Automobil zůstal po srážce mimo komunikaci na boku. Po příjezdu na místo jsme jej stabilizovali, pomocí hydraulických nástrojů jsme odstřihli sloupky a odstranili jsme střechu, abychom se ke zraněné osobě dostali.

Pomocí páteřní desky jsme ji následně z automobilu vyprostili. Předali jsme ji do péče zdravotnické záchranné služby a asistovali jsme při prvotním ošetření a transportu do sanitního vozu. Záchranáři si z preventivních důvodů do péče převzali ještě jednu osobu.

Místo nehody jsme protipožárně zabezpečili, zajistili jsme únik pohonných hmot a provozních kapalin sorbentem a vozovku jsme uklidili. Vozidla jsme odtáhli mimo komunikaci.

Po dobu zásahu byla komunikace uzavřena. Na místě zasahovala profesionální jednotka z Olomouce a jednotky SDH Bohuňovice, Velká Bystřice a Olomouc-Droždín.

Lucie Balážová
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet