Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

K tragické havárii dodávky na Kladensku vyjely tři jednotky

Ve čtvrtek 20. srpna 2020 asi dvacet minut před patnáctou hodinou byla na linku tísňového volání HZS Středočeského kraje ohlášena vážná dopravní nehoda dodávkového automobilu na silnici číslo 16 v katastru obce Jedomělice v okrese Kladno.

Operační důstojník k události vyslal profesionální jednotky ze stanic Kladno, Slaný a Stochov. Po příjezdu na místo bylo upřesněno, že vozidlo v lesním úseku mezi obcemi Hvězda a Mšec vyjelo ze silnice a po nárazu pravou stranou do silného stromu skončilo mezi náletovými dřevinami.

Řidič byl celkem v pořádku venku mimo kabinu, nehodu ale nepřežil spolujezdec, který ještě před příjezdem záchranných složek podlehl vážným zraněním.

Hasiči zajistili místo nehody a udělali na vozidle protipožární opatření. Po příjezdu kriminální policie pak asistovali při vyšetřování, které skončilo před půl šestou. Následně jednotky pomohly s naložením dodávky na odtahovou službu a dokončily úklid vozovky.

Zásah byl ukončen ve čtvrt na sedm, kdy také policie na hlavním tahu mezi Slaným a Řevničovem obnovila provoz. Do té doby odkláněla veškerou dopravu po objízdných trasách, v době vyšetřování umožnila pouze kyvadlový průjezd řidičům, kteří stáli v obou směrech těsně před nehodou. Stanici Stochov zálohovala jednotka SDH Nové Strašecí na své zbrojnici, na stanici HZS Slaný přijela na zálohu dobrovolná jednotka ze Zlonic.

Ladislav Holomčík
HZS Středočeského kraje
Sdílet