Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár balíků slámy ve Vratislavicích nad Nisou zaměstnal hasiče na několik hodin

Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje přijalo dnes krátce po druhé hodině ranní informaci o požáru balíků slámy ve Vratislavicích nad Nisou.

Na místo vyjeli profesionální hasiči ze stanice Liberec a JSDH Vratislavice nad Nisou. Celkový počet zasažených balíků slámy byl cca 160 kusů. Hasiči začali okamžitě okolí požářiště ochlazovat, aby nedošlo k případnému rozšíření požáru na okolní stromy, které se v blízkosti nacházely.

Na likvidaci požáru pak jednotky nasadily dva vodní proudy. Za účasti majitele došlo pomocí traktoru s nakladačem k rozhrnutí zasažených balíků slámy a k jejich rozdělení. Jednotlivé balíky se následně nechaly kontrolovaně za přítomnosti místní dobrovolné jednotky dohořet. V 7 hodin ráno se na místo události jednotky vrátily a v zásahu pokračují.

Jakmile dojde k vychladnutí požářiště a budou tak vhodné podmínky pro vyšetřovatele, proběhne na místě došetření události. To je stanoveno přibližně ve 14 hodin. Předběžně vyčíslena škoda byla stanovena na 150.000,–Kč.

Vzhledem k šířícímu se kouři v důsledku hoření a hašení, doporučujeme obyvatelům v okolí nevětrat. Zápach může být cítit v okolí celé pondělní dopoledne.

por. Bc. Lucie Hložková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet