Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvojice výtržníků se v Mohelnici pustila do zasahujících hasičů a vyhrožovala i policistům

Sdělení obvinění z trestných činů výtržnictví a vyhrožování s cílem působit na úřední osobu si v těchto dnech vyslechli dva šestatřicetiletí muži, které v pátek 21. srpna 2020 zhruba hodinu před půlnocí v prostoru mohelnického autobusového nádraží nejspíš popudil výjezd hasičů.

Ti na místo vyjeli kvůli nahlášenému požáru. Zatímco zjišťovali důvod spuštění poplachu, začali je oba silně podnapilí muži nejprve velmi vulgárně a poté i fyzicky napadat a znevažovat jejich práci. Ve snaze vyvolat konflikt měli do hasičů nejprve strkat a poté se je snažit napadnout i pěstmi.

Jejich útok se hasičům podařilo odvrátit a k incidentu přivolat policisty. Ti následně oba výtržníky, kteří se chovali agresivně i v přítomnosti policejních hlídek, zajistili. Incident se neobešel bez zranění.

Přivolaní záchranáři ošetřili nejen tři lehce zraněné hasiče, ale také samotné útočníky. Tím ale agresivní chování obou mužů neustalo. Poté, co je policisté omezili na svobodě, začali také jim velmi nevybíravě vyhrožovat fyzickou likvidací a napadením jejich rodin.

Při dechových zkouškách pak policisté jednomu z mužů (mimochodem s bohatou trestní minulostí) naměřili 2,5 promile alkoholu v dechu, druhému o půl promile méně.

Oběma obviněným, kteří nad svým jednáním následně vyjádřili lítost, hrozí v případě prokázání viny a odsouzení podle trestního zákoníku až tříletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Jiřina Vybíhalová
Policie ČR
Sdílet