Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů po dalších třech haváriích ve Zlínském kraji

Dne 21. 4. 2010 v 17:36 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u Bystřice pod Hostýnem. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Bystřice pod Hostýnem s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v obci došlo k vážné havárii osobního auta zn. Š Felicia.

Řidič se po průjezdu zatáčkou dostal mimo komunikaci, kde projel příkopem a následně havaroval do betonového sloupu elektrického vedení. Vozidlo při jízdě příkopem narazilo do nerovnosti, vzepřelo se a zadní část auta skončila na sloupu.

Řidič utrpěl vážné zranění na hlavě a zranění dalších částí těla. Ze záchranářů na místo jako první dorazila zdravotnická záchranná služba, která si muže převzala do své péče. Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin.

Po příjezdu majitele auta bylo zajištěno odtažení vraku. Hasiči pouze asistovali a byli připraveni pro případný zákrok u hrozícího úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost komunikace. Na místo byli vysláni také zástupci energetické společnosti, kteří sloup s vedením prohlédli.


Dne 21. 4. 2010 v 17:22 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta v blízkosti přejezdu u obce Vážany. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii osobního auta zn. Renault Laguna.

Řidič havaroval u železničního přejezdu mezi obcí Kotojedy a Vážany. Při havárii došlo k poškození vozu a k následnému úniku oleje v blízkosti železničního přejezdu. Olejovou skvrnu v délce asi deseti metrů hasiči postupně zlikvidovali proudem vody a speciální čisticí kartuší. Po dobu zásahu řídila provoz hlídka strážníků.



Dne 21. 4. 2010 ve 14:51 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii auta u obce Leskovec. Jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína byla tou dobou se svým zásahovým speciálem na cestě k fyzickým prověrkám, když byla odkloněna na zásah. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii osobního auta zn. Kia Sportage.

Řidička nezvládla jízdu a havarovala mimo komunikaci, kde narazila do nízké betonové zídky u rodinného domu. Při havárii utrpěl psychický otřes asi sedmiletý chlapec, který jel v autě. Z poškozeného osobního vozu došlo k úniku oleje.

Hasiči otřesenému chlapci věnovali svého plyšového maskota dráčka Záchranáčka. Nakonec byl ale hoch naložen do vozidla zdravotnické záchranné služby a preventivně odvezen do nemocnice. Hasiči se postarali o zajištění auta proti vzniku požáru a uniklý olej postupně zlikvidovali sorbetem. Po označení polohy vraku byl vůz hasiči odtlačen z komunikace.



mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo-

Sdílet