Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Firma INSET darovala pražským hasičům zásahové oděvy za čtvrt milionu korun

V úterý 25. srpna 2020 ředitel pražských hasičů plk. Luděk Prudil slavnostně převzal zásahové komplety, které zakoupila společnost INSET za 250.000 korun.

Slavnostního předání se zúčastnil také Petr Hlubuček, zastupitel hlavního města Prahy a náměstek primátora. Společnost INSET darovala pražským hasičům obleky již potřetí. Výrobcem kompletů je česká společnost DEVA Frýdek Místek.

Jedná se o moderní vícevrstvé oblečení pro hasiče z NOMEXu, s vnitřní GORE-TEX vrstvou, reflexními páskami 3M a kevlarovým vyztužením namáhaných částí.

Oblek je také vybaven NFC čipem (RFID tag), který je bezkontaktně čitelný pomocí běžného chytrého telefonu/tabletu s technologií NFC.

Kvalitní a spolehlivé vybavení hasičů je základem pro jejich bezpečné vykonávání práce. Systém identifikace, evidence a kontroly ochranných pracovních pomůcek Hasičského záchranného sboru za pomoci RFID technologie slouží k záznamům o kontrolách údržby pomůcek.

Tento systém pak poskytuje nástroj pro dohled nad kvalitou jednotlivých kusů vybavení a přispívá k zvýšení bezpečnosti hasičů při zásahu. Tímto způsobem lze pak každou takto označenou pomůcku kontrolovat v rámci jejího životního cyklu a vést záznamy o použití a údržbě.

Martin Kavka
tiskový mluvčí
HZS Praha
Sdílet