Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vytáhli z řeky utonulého muže

Včera o půl druhé odpoledne byli hasiči informováni o utonulé osobě v řece Orlici v ulici nábřeží U Přívozu v Hradci Králové. Utonulá osoba se nacházela na vodní hladině přímo u centrální stanice hasičů. Betonový břeh je v tomto místě několik metrů vysoký a nelze se dostat přímo k řece.

Včera o půl druhé odpoledne byli hasiči informováni o utonulé osobě v řece Orlici v ulici nábřeží U Přívozu v Hradci Králové. Utonulá osoba se nacházela na vodní hladině přímo u centrální stanice hasičů. Betonový břeh je v tomto místě několik metrů vysoký a nelze se dostat přímo k řece.

Hasiči stranou na přístupnějším místě spustili na vodu člun se dvěma hasiči. Ti zachytili utonulého muže a na přístupném místě jej vytáhli do připravených nosítek. Totožnost muže i příčinu úmrtí šetří Policie ČR.

Foto: centrální stanice Hradec Králové

Krátce po půl třetí odpoledne byli hasiči přivoláni na pomoc záchranné službě s transportem pacienta do sanity v Resslově ulici v Hradci Králové.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Profesionální hasiči z Dobrušky vyjeli v 01:47 hodin v noci k ohlášenému požáru plastového kontejneru v Družstevní ulici v Dobrušce. Hmotná škoda na zničeném majetku činí 3,3 tisíce korun.

Foto: požární stanice Dobruška

Rychnovští hasiči byli v 11:18 hodin přivoláni k úniku vody z bytu v Mírové ulici v Rychnově nad Kněžnou. Voda tekla z prasklé hadice od pračky z bytu, kde se v tu dobu nikdo nenacházel. Hasiči nejprve uzavřeli hlavní uzávěr vody a po otevření bytu i stoupačky. Z bezpečnostních důvodů odpojili také jistič na chodbě domu. Při zásahu nebyl nikdo zraněn.

Jednotka dobrovolných hasičů z Častolovic otevírala dveře bytu v ulici U Konopáče v Častolovicích, ve kterém zůstalo uzamčené malé dítě. Dobrovolní hasiči za dvě hodiny vyjeli k odčerpání zanesené studny po dešťové přeháňce v Komenského ulici v Častolovicích.

Územní odbor Trutnov

Vrchlabští profesionální hasiči byli sedm minut po deváté hodině dopoledne přivoláni k dopravní nehodě, která se stala na silnici u letiště z Vrchlabí směrem na Lánov. Osobní vozidlo zn. Škoda Felície vyjelo ze silnice a skončilo na střeše v příkopu. Žena a dvě děti z vozidla utrpěly lehčí zranění a šok a byly ošetřeny záchrannou službou. Hasiči zabezpečili vozidlo proti požáru a odpojili autobaterii. Zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem a odklidili z vozovky. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Trutnovští hasiči pomáhali záchranné službě s transportem pacienta do sanity v obci Libeč.

Územní odbor Jičín

Profesionální hasiči ze stanice Jičín zasahovali u tragické dopravní nehody, která se stala na ochvatu Jičína. Při srážce osobního vozidla a dodávky zemřel řidič osobáku, další dva lidé utrpěli zranění. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Hasiči z Jičína byli v 16:27 hodin vysláni k otevření dveří bytu v ulici U Stadionu v Jičíně.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje



-swo-

Sdílet