Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Majiteli začal hořet dům ve Zborovicích – Medlově na Kroměřížsku před očima, během pár minut byl oheň až na střeše

Nechat oheň bez dozoru se nevyplácí, což dnes pochopil i majitel nově zakoupené nemovitosti ve Zborovicích – Medlově na Kroměřížsku. Muž vyklízel dům a nepotřebné věci házel na ohniště a postupně pálil.

V poledne si jen na pár minut zašel do vedlejšího domu k příbuzným na oběd. Oheň však přeskočil na přístřešek, starou králíkárnu až na střechu rodinného domu. Vyděšený muž ihned volal na tísňovou linku o pomoc.

Pár minut po poledni na místo požáru vyjelo sedm jednotek hasičů, a to ze stanic Kroměříž a Morkovice – Slížany a dobrovolné jednotky z Medlova, Morkovic – Slížan, Roštína, Zborovic a Zdounek. Po příjezdu na místo použili hasiči k likvidaci požáru dva hasební proudy vody a třetím ochlazovali vedlejší těsně přilehlou nemovitost.

Při hašení hasiči postupně rozebírali konstrukci střechy, vše kontrolovali termokamerou a dohašovali skrytá ohniska. Ke zranění osob nedošlo. Ve dvě hodiny odpoledne měli požár uhašený a místo předali zpět jeho majiteli. Na dohlídku zůstali na místě místní dobrovolní hasiči.

Příčinu vzniku požáru přijel na požářiště šetřit vyšetřovatel hasičů. Ten jako příčinu vzniku požáru stanovil nedbalostní jednání při spalování odpadu. Škodu předběžně vyčíslil na 200 tisíc korun.

Lucie Javoříková
tisková mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet