Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nadace REGI Base I. a pivovar Kamenice nad Lipou pomáhají našemu zraněnému kolegovi

V pondělí 31. srpna spustil pivovar Kamenice nad Lipou ve spolupráci s Nadačním fondem REGI Base I. charitativní akci „PIVOVAR KAMENICE POMÁHÁ“, jejímž smyslem je pomoci npor. Ing. Radku Chmelařovi, který před rokem utrpěl vážný úraz páteře.

Celá akce vznikla na popud Radkova bratra Přemysla, který je sládkem v kamenickém pivovaru. Majitel pivovaru Milan Houška s manželkou Ivanou a zakladatel nadačního fondu REGI Base I. Hynek Čech se dohodli, že Radkovi pomohou. První společné setkání se uskutečnilo v areálu pivovaru, kam se svojí historickou i současnou výjezdovou technikou přijeli Radka pozdravit i místní dobrovolní hasiči.

Radek nastoupil na Krajském operačním a informačním středisku Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje v květnu 2012, kdy začal jako operační technik linky 112. Svou pílí a schopnostmi dokázal, že je vhodným kandidátem na pozici operačního důstojníka. Ve výběrovém řízení obstál a od prvního ledna roku 2014 vykonával tuto funkci. Na začátku dubna 2015 dosáhl dokonce pozice vedoucího směny.

Loni v srpnu však utrpěl vážný úraz, kdy následkem pádu došlo k poškození míchy v oblasti hrudní páteře s prognózou paraplegie, a zůstal upoután na invalidní vozík.

Cílem projektu „PIVOVAR KAMENICE POMÁHÁ“ je vybrat částku 715 050 korun na speciálně upravený automobil, který Radkovi umožní samostatně se přepravovat, a tak se i navrátit do pracovního procesu.

Pivovar Kamenice nad Lipou a Nadační fond REGI Base I. se dohodli na spolupráci ve třech fázích:

  1. výtěžek z workshopů vaření Piva pro hasiče (voucher k zakoupení na e-shopu REGI Base I. a na stránkách pivovaru),
  2. výtěžek ze speciální várky piva (3000 litrů),
  3. výtěžek z prodeje piva „Veteránská 11“ (pivní speciál, který bude v prodeji od 11. 11. 2020).

Součástí projektu je také založení transparentního účtu, na který je možné zaslat jakoukoliv finanční částku. Všechny získané peníze půjdou na pořízení vozidla pro našeho kolegu Radka Chmelaře. Za finanční dary předem děkujeme! Číslo účtu:

7025394001 / 2010 – variabilní symbol 150

Pivovar Kamenice pomáhá a Nadační fond REGI Base I.
Sdílet