Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná dopravní nehoda na D5

Dne 24. 4. 2010 v 09:55 hodin byl krajským operačním střediskem v Kladně vyhlášen poplach pro jednotku profesionálních hasičů z požární stanice Hořovice. Hasiči byli vysláni s technikou RZA VW Transporter a CAS 24 Mercedes na dálnici D5–39km směr Praha na požár osobního vozidla po dopravní nehodě.

Dne 24. 4. 2010 v 09:55 hodin byl krajským operačním střediskem v Kladně vyhlášen poplach pro jednotku profesionálních hasičů z požární stanice Hořovice. Hasiči byli vysláni s technikou RZA VW Transporter a CAS 24 Mercedes na dálnici D5–39km směr Praha na požár osobního vozidla po dopravní nehodě. K nehodě byla povolána také jednotka z požární stanice Rokycany s CAS 20 T 815 Terrno a RZA Nissan Patrol.

Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že se jedná o vážnou dopravní nehodu mikrobusu VW Transporter převážejícího osm cestujících, který se nachází mimo silnici. Dle původních zpráv od nehody se z motorového prostoru vozidla kouřilo, a proto byla nehoda ohlášena jako požár. U nehody zastavilo několik projíždějících řidičů, kteří zavolali na tísňovou linku a snažili se zraněným poskytnout první pomoc. Při nehodě utrpěli zranění tři cestující z mikrobusu, dva byli odvezeni posádkami ZZS a jeden byl transportován vrtulníkem AČR k lékařskému ošetření do nemocnic v Hořovicích a v Plzni.

Hasiči provedli na vozidle protipožární opatření a poskytli svým vozem bezpečnostní krytí ZZS a PČR až do příjezdu šipky Správy a údržby dálnic.

por. Ing. Milan Provazník
komisař, oddělení zjišťování příčin požáru
Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje
územní odbor Beroun

-kow-

Sdílet