Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Kdyni na Domažlicku se srazil osobní vlak se služebním, zraněno bylo 22 lidí

Na nádraží v Kdyni na Domažlicku se dne 9. září 2020 krátce po sedmé hodině ráno srazil osobní vlak jedoucí z Klatov do Domažlic s železniční diagnostickou soupravou tvořenou lokomotivou a měřicím vozem.

Nehoda si vyžádala 22 zraněných, její příčiny se vyšetřují. Odhadovaná škoda dosahuje 4,2 milionu korun na motorovém voze ČD, 500 tisíc korun na lokomotivě ČD Cargo a 50 tisíc korun na drážní infrastruktuře.

Kdyně leží na regionální trati Horažďovice předměstí – Domažlice, má dvě dopravní koleje a je vybavena staničním zabezpečovacím zařízení 2. kategorie (mechanické zabezpečovací zařízení doplněné světelnými návěstidly a předvěstmi – ústřední přístroj).

Osobní vlak Os 17544 ze směru od Pocinovic na Domažlice s pravidelným příjezdem v 7:05 měl postavenou vjezdovou vlakovou cestu na 2. kolej, kde měl zastavit pro výstup a nástup cestujících. Na odjezdovém návěstidle byla návěst Stůj.

Z dosud nevyjasněných příčin vlak při vjezdu do stanice nezabrzdil u nástupiště a projel celou staniční kolej až za odjezdové návěstidlo, kde se střetl se služebním vlakem. Ten měl postavenou vjezdovou vlakovou cestu na 1. kolej.

Odpovědnost za nehodu bude možné určit až po rozboru záznamu elektronického rychloměru a všech dalších souvislostí.



Foto: Drážní inspekce
Sdílet