Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v celé republice rozváží „volební“ roušky, distribuovány byly ze skladu v Opočínku

Hasičský záchranný sbor České republiky během včerejšího dne distribuoval 3,2 mil. roušek, které jsou nezbytné pro nadcházející volby.

Ze skladu v Opočínku byly roušky nejdřív rozvezeny na HZS krajů, kde je příslušníci rozpočítají a dále rozvezou na cca 400 míst po celé České republice, odkud budou dále distribuovány do volebních místností.

Do distribuce roušek pro seniory zatím není HZS ČR zapojen, nicméně jsme připraveni v případě potřeby kdykoli zapojit naše příslušníky i techniku ve prospěch našich občanů.

pplk. Mgr. Nicole Studená
tisková mluvčí
MV-generální ředitelství
Hasičského záchranného sboru ČR

Jihomoravský kraj

Včera jsme obdrželi zásilku roušek ze skladu v Opočínku a dnes jsme je rozvezli po kraji. Roušky poslouží u nadcházejících vo­leb.

Včera ráno vyrazily na cestu dva nákladní vozy z Blanska a Brna do Opočínku v Pardubicích. Ve skladu jsme v poledne převzali 13 palet. V odpoledních hodinách jsme na krajském ředitelství zásilky roztřídili pro šedesát dva pověřených obcí, kde se budou dále rozdělovat do všech volebních okrsků.

Hasičský záchranný sbor České republiky během včerejšího dne distribuoval 3,2 mil. roušek do všech krajů.

Dnes jsme naložili necelých čtyři sta tisíc roušek a rozvezli je do jednotlivých distribučních míst pro volby do zastupitelstev krajů a 1/3 Senátu. Do rozvozů bylo zapojeno 6 územních odborů a v rámci Brna zajistili distribuci příslušníci oddělení ochrany obyvatelstva a krizového řízení.

Jan Dvořák
HZS Jihomoravského kraje

Moravskoslezský kraj

Celkem 403 700 jedno­rázových roušek dovezou během čtvrtku 10. 9. 2020 profesionální hasiči z HZS Moravskoslezského kraje z Ostravy do 35 distribučních míst v celém Moravskoslezském kraji. V Ostravě jim v tom ve čtvrtek dopoledne pomáhali dobrovolní hasiči z Radvanic.

V souladu s rozhodnutím české vlády jsou tyto roušky učeny do volebních místností pro hlasování v říjnových krajských a senátních volbách. Celkem má být takto rozděleno v celé ČR 3,2 milionu kusů „volebních“ roušek.

Krajské roušky dovezla z centrálního skladu v Pardubicích-Opočínku do Ostravy dvě velká hasičská nákladní auta. Do všech šesti okresů Moravskoslezského kraje – po rozdělení nákladu na centrální hasičské stanici v Ostravě-Zábřehu – je během čtvrtečního rána a dopoledne rozvezlo šest menších hasičských nákladních aut či dodávek.

Hasiči je podle celostátního rozpisu dováželi z Ostravy buď přímo na magistráty a městské úřady (v Ostravě i na některé úřady městských obvodů), nebo na centrální hasičské stanice HZS MSK v pěti zbývajících okresech.

Tuto druhou část distribuce pracovníkům radnic pak dokončují „místní“ profesionální hasiči. Měli by ji stihnout do (dnešních) čtvrtečních 15 hodin.

Petr Kůdela
HZS Moravskoslezského kraje

Praha

Ve čtvrtek 10. září 2020 pražští hasiči rozvezli do jednotlivých městských částí v Praze roušky, které budou k dispozici občanům ve volebních místností.

Ve středu byla zásilka přivezena ze skladu v Opočínku, přes 125.000 roušek pak hasiči po Praze rozváželi do čtvrtečních odpoledních hodin.

Martin Kavka
HZS Praha

Sdílet