Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zraněného řidiče hasiči vyprošťovali hydraulikou

K dopravní nehodě osobního vozidla a tramvaje vyjížděli dnes 26. dubna 2010 hasiči do Purkyňovy ulice v Brně-Králově Poli. Vozidlo Mini Cooper se s tramvají střetlo na křižovatce u Technologického parku. Ve zdeformovaném autě s poškozenými levými dveřmi a částí karoserie zůstal zaklíněný zraněný řidič, zraněna byla i spolujezdkyně.

K dopravní nehodě osobního vozidla a tramvaje vyjížděli dnes 26. dubna 2010 hasiči do Purkyňovy ulice v Brně-Králově Poli.

Ilustrační foto HZS Praha Milan Pacík

Vozidlo Mini Cooper se s tramvají střetlo na křižovatce u Technologického parku. Ve zdeformovaném autě s poškozenými levými dveřmi a částí karoserie zůstal zaklíněný zraněný řidič, zraněna byla i spolujezdkyně. V tramvaji nebyl zraněn nikdo. Nehoda byla hasičům ohlášena v 8.51 hodin, na místě zasahovala jednotka ze stanice v Lidické ulici.

Hasiči z vozidla Mini Cooper pomohli vystoupit zraněné spolujezdkyni. Ženě, která byla v šoku, předali zdravotníkům. Na poškozeném vozidle pomocí hydraulického nářadí částečně uvolnili vzpříčené levé dveře tak, aby se k muži dostali zdravotníci a mohli řidiče ošetřit a stabilizovat. Hasiči pak zraněného z vozidla vyprostili a pomohli ho naložit do sanitky ZZS. Na autě hasiči udělali protipožární opatření, únik provozních kapalin nebyl zjištěn.


Ilustrační foto HZS Praha Milan Pacík

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje


-kaw-

Sdílet