Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Večerní vyprošťování návěsu s těžkými svitky a bednami z příkopu u Fryčovic zaměstnalo hasiče

Dvě jednotky profesionálních hasičů (HZS MSK) zasahovaly v pondělí 7. 9. 2020 večer více než čtyři hodiny ve Fryčovicích (okres Frýdek-Místek) u nehody nákladního automobilu Scania, jehož návěs sjel do příkopu i se sedmi několikatunovými svitky plechu a dalšími kovovými součástkami v bednách. Těžká hasičská technika – Bizon a jeřáb – nejprve vykládala svitky, pak se hasičům podařilo vyprostit i zapadlý návěs.

Operační středisko hasičů bylo o nehodě, která se obešla bez zranění, informováno v pondělí po půl sedmé večerní. Do Fryčovic vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) – ze stanic Frýdek-Místek a Ostrava-Zábřeh, odkud mj. přijel vyprošťovací speciál MB Actros Bizon a automobilový jeřáb Demag/Terrex.

Hasiči nejdříve vyložili těžké svitky a zajistili proti pohybu náklad v bednách. Pomocí Bizona a jeřábu byla celá souprava vrácena na silnici. Pak hasiči naložili náklad na náhradní kamion a místo nehody uklidili. Nehoda se obešla bez úniku provozních kapalin.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet