Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Společnost WISS Czech vyrobila pro hasiče obce Švábenice dopravní automobil Iveco Daily, podvozek má automatickou převodovku

Firma WISS Czech dodala jednotce sboru dobrovolných hasičů obce Švábenice nový dopravní automobil na podvozku Iveco Daily. S financováním vozidla za 3 188 350 korun včetně DPH obci pomohl Jihomoravský kraj.

Podvozek

Pro stavbu automobilu byl použit podvozek Iveco Daily 70C21D o nejvyšší celkové přípustné hmotnosti 6 700 kg.

Vůz je poháněn přeplňovaným třílitrovým čtyřválcem o výkonu 150 kW a krouticím momentu 470 Nm v rozsahu 1 400 až 2 800 otáček za minutu. Agregát splňuje emisní normu Euro 6.

Výkon přenáší na kola zadní nápravy automatická osmistupňová převodovka HI-MATIC s možností sekvenční volby.

Kabina je jednoprostorová, šestimístná, všechna sedadla jsou ze snadno omývatelného materiálu. Pro spojení slouží analogová vozidlová radiostanice, ve dvou dobíjecích úchytech jsou ruční radiostanice, v dalších čtyřech ruční svítilny.

U dveří řidiče je 12V zásuvka pro dobíjení a konzervaci akumulátorů.

Nástavba

Karoserie nástavby tvoří samostatný konstrukční celek. Na každém boku je dvojice schrán pro příslušenství krytá hliníkovými roletkami, další prostor pro výbavu je ve schránách pod nástavbou. K motorové stříkačce Tohatsu se přistupuje zezadu nahoru výklopnými dveřmi.

Stříkačka Tohatsu VC8BS je uložena na výsuvném platu a je napojena na integrovanou 600litrovou nádrž na vodu z polyesteru. Stříkačku tak lze použít bez vyjmutí z automobilu a není potřeba ji připojovat na vnější vodní zdroj.

Na střeše nástavby jsou uloženy žebříky a rozměrnější příslušenství, vše je přístupné ze stupačky v zadní části vozu.

Mezi kabinou a nástavbou je namontován pneumaticky výsuvný osvětlovací stožár se dvěma 230V reflektory o výkonu 500 W. Napájen je z elektrocentrály ve výbavě automobilu.

Bezprostřední okolí vozu osvětlují LED světla na obou bocích a zadní části nástavby,

Sdílet