Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehoda poblíž Žalmanova zaměstnala složky IZS, kromě řidičky byla zraněna i procházející žena

V pondělí 14. září 2020 došlo těsně před polednem na pozemní komunikaci I/6 poblíž obce Žalmanov na Karlovarsku k dopravní nehodě. K té mělo dojít tak, že čtyřiačtyřicetiletá řidička osobního automobilu značky Ford, která jela ve směru z Prahy na Karlovy Vary, měla odbočovat na místo mimo pozemní komunikaci v době, kdy jí předjížděla dvaačtyřicetiletá řidička vozidla značky Hyundai.

Přitom mělo dojít k nárazu pravé přední části vozidla značky Hyundai do levé přední části automobilu značky Ford. Po nárazu měl být automobil značky Hyundai odražen mimo vozovku.

Při střetu se mělo zároveň ulomit zpětné zrcátko vozidla značky Hyundai, které zasáhlo v místě stojící sedmdesátiletou chodkyni. Ta byla následně tímto nárazem odražena do silničního příkopu.

Po dopravní nehodě byla lehce zraněna čtyřiačtyřicetiletá řidička a také sedmdesátiletá chodkyně. Obě ženy byly převezeny do karlovarské nemocnice k ošetření.

Obě řidičky i chodkyně se podrobily orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s negativním výsledkem.

Škoda na vozidlech byla předběžně odhadnuta na částku přibližně 130 tisíc korun.

Přesná příčina a okolnosti dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření.

nprap. Jakub Kopřiva
Policie ČR
Sdílet