Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

CVIČENÍ: Hasiči simulovali výbuch a pomáhali zraněným

Hasiči ze stanice v Lidické ulici se dnes v Brně podíleli na krajské soutěži zdravotníků Malá Jihomoravská Rallye Revíz.

Hasiči ze stanice v Lidické ulici se dnes v Brně podíleli na krajské soutěži zdravotníků Malá Jihomoravská Rallye Revíz.

Na soutěži, v níž se utkalo osm týmů Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje, hasiči simulovali zásah při likvidaci následků výbuchu tlakových lahví a spolupráci se zdravotníky při ošetřování zraněných.

Hasiči podle propozic soutěže uhasili požár po výbuchu lahví, prostor odvětrali a vytvořili zdravotníkům podmínky k ošetření několika vážně zraněných lidí a jejich převoz do nemocnice. Zdravotníkům podle jejich pokynů při ošetřování zraněných aktivně pomáhali.

Zdravotnické týmy v areálu ZZS ve Staňkově ulici soutěžily o postup na mezinárodní soutěž Rallye Rejvíz 2010, která se koná v termínu 26. – 30. 5. 2010 v Koutech nad Desnou na Šumperku (www.rallye-rejviz.cz). Pro reprezentanty ZZS JmK je na soutěži v Koutech nad Desnou rezervováno celkem pět míst v několika kategoriích.



por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje



-kaw- 

Sdílet