Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Vranově nad Dyjí doplnil vozový park dobrovolné jednotky dopravní automobil Fiat Ducato od firmy Agrotec

Městys Vranov nad Dyjí pořídil pro svou jednotku sboru dobrovolných hasičů nový dopravní automobil Fiat Ducato. Vůz dodala za 999 871 korun včetně DPH společnost Agrotec.

Dopravní automobil Fiat Ducato Light L2H2 Combi je osazen řadovým vznětovým čtyřválcem s elektricky řízeným přímým vstřikováním Common Rail s turbodmychadlem a mezichladičem stlačeného vzduchu. Agregát o objemu 2 287 cm3 dosahuje výkonu 103 kW a splňuje emisní normu Euro 6.

O přenos hnacích sil na kola přední nápravy se stará manuálně řazená šestistupňová převodovka.

Ducato o rozvoru náprav 2 450 mm je dlouhé 5 542 mm, široké 2 050 mm bez zrcátek a vysoké 2 524 mm bez majáků. Ty jsou vůbec poprvé v okrese Znojmo v kombinaci červené a modré.

Nákladový prostor je osazen čtyřmi oky s tažnou silou 3 kN pro upevnění nákladu. Jeho šířka je 1 860 mm, délka 1 259 mm a výška 1 788 mm. Mezi podběhy je prostor o šíři 1 254 mm.

Devítimístný automobil je vybaven manuální klimatizací a nezávislým vytápěním s přídavnými výdechy v prostoru druhé a třetí řady sedadel. Do prostoru pro osádku se přistupuje posuvnými dveřmi na pravém boku, jednotlivé lavice lze snadno vyjmout a zvětšit tak úložný prostor.

U dveří řidiče je 12V zásuvka MagCode pro dobíjení a konzervaci akumulátorů.

Pro spojení slouží vozidlová radiostanice Mototrbo DM4600 s tlačítkovým mikrofonem pro selektivní volbu.

Ve vybavení nechybí dvojice 12V světlometů s magnetickým uchycením, bezprostřední okolí vozu je osvětleno LED světly na bocích a v zadní části Ducata.

Ve dvou dobíjecích úchytech jsou umístěny svítilny, v dalších dvou ruční radiostanice.

Ducato u jednotky doplní dosavadní vozový park – dopravní automobil Avia a cisternovou automobilovou stříkačku Tatra 148.

Sdílet