Neděle 28. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při dopravní nehodě byl těžce zraněn malý chlapec

V úterý 27. dubna krátce před pátou hodinou odpoledne byli hasiči povoláni k dopravní nehodě dvou osobních automobilů do Bludovic. Po příjezdu jednotky profesionálních hasičů z Nového Jičína se dvěma zásahovými vozy na místo nehody bylo zjištěno, že došlo k čelní srážce osobních automobilů značky Renault Megane a Peugeot 206. Při nehodě byl těžce zraněn pětiletý chlapec, který cestoval ve vozidle Peugeot 206.

V úterý 27. dubna krátce před pátou hodinou odpoledne byli hasiči povoláni k dopravní nehodě dvou osobních automobilů do Bludovic. Po příjezdu jednotky profesionálních hasičů z Nového Jičína se dvěma zásahovými vozy na místo nehody bylo zjištěno, že došlo k čelní srážce osobních automobilů značky Renault Megane a Peugeot 206. Při nehodě byl těžce zraněn pětiletý chlapec, který cestoval ve vozidle Peugeot 206. Řidička Renaultu utrpěla při nehodě lehká poranění.

Obě postižené osoby byly v době příjezdu jednotky již mimo vozidla. Hasiči na místě poskytli zraněným předlékařskou pomoc, s inhalací kyslíku pro dítě. Po příjezdu vozidel záchranné služby byly zraněné osoby předány do jejich péče. Na žádost lékaře byl do Bludovic povolán vrtulník letecké záchranné služby z Ostravy. Hasiči nadále pomáhali zdravotníkům při ošetřování a transportu malého chlapce do vrtulníku. Dále zabezpečili nabouraná auta proti požáru, odpojili autobaterie a zlikvidovali uniklé provozní náplně pomocí sorbentu. Po zadokumentování místa nehody Policií ČR, bylo jedno auto naloženo na vozidlo odtahové služby a druhé odtaženo mimo komunikaci. Po úklidu vozovky se hasiči vrátili na svou základnu. 

Info a foto: HZS MSK/ÚO Nový Jičín


-wap-

Sdílet