Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Policisté uzavřeli případ tragické smrti hasiče, okolnosti tají

Vyšetřování tragické smrti profesionálního hasiče z České Lípy Petra Hoška uzavřeli policisté. Ani po provedené pitvě ale nechtějí zveřejnit okolnosti, za nichž Hošek zemřel. Nejsou však žádné důkazy, že ho někdo zabil, nešlo ani o trestný čin

Dnes to řekl zástupce českolipského policejního ředitele Vladimír Hysek. „Podrobnosti neuvedeme na přání rodiny mrtvého,“ dodal.
Po Hoškovi pátrali policisté od 20. ledna, kdy zmizel, a objevili ho 12. března v Poselském rybníku u Doks. Nevěděli o žádném motivu Hoškova zmizení. Jak již dříve uvedla jejich mluvčí, třiatřicetiletý muž neměl žádné problémy a žil spořádaným životem. Staral se o jedno malé dítě a další se svou ženou čekal. Právě s ohledem na jeho manželku policisté neprozradí žádné detaily o hasičově smrti. Někteří novináři totiž již v době pátrání po Hoškovi jeho těhotnou ženu obtěžovali svými dotazy.
Rodině se Hošek naposledy ozval v úterý 20. ledna kolem 14:00 z Doks, kde žijí jeho rodiče. Telefonoval manželce a řekl jí například o úspěšné zkoušce na vysoké škole. V Doksech byl rovněž na obědě a odešel z něj v pořádku.
V Doksech a okolí Hoška kromě policistů a jeho kolegů hasičů bezvýsledně hledal i vrtulník s termovizí. Po objevení hasičova těla v Poselském rybníku našli policisté nedaleko i modrý pytel s jeho oblečením a mobilním telefonem.
Policisté při vyšetřování prověřovali i verzi, podle níž se hasič mohl stát obětí dopravní nehody. Přihlásil se jim totiž muž, který v den Hoškova zmizení projížděl po hlavní silnici I/38 z Mladé Boleslavi do Starých Splavů a na konci Doks spatřil podezřelou havárii. Viděl i možnou oběť nehody – muže sedícího na okraji silnice. Svědek dokonce u nehody přibrzdil a s neznámým řidičem hovořil. Ten ho ale ujistil, že se nic vážného nestalo. Policisté sháněli další svědky, možné Hoškovo sražení autem se ale nakonec ukázalo jako falešná stopa.
Sdílet