Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Havířově hořela stodola, hasiči uchránili sousední dům

Šest jednotek hasičů zasahovalo ve čtvrtek 29. 4. 2010 odpoledne v Havířově-Dolní Datyni (okres Karviná) u požáru stodoly. Škoda na zděném objektu se sedlovou střechou a taškami byla velmi hrubě odhadnuta na 300 tisíc korun, hasičům se ale při profesionálním zásahu podařilo uchránit sousední rodinný domek, řádově za statisíce korun, který byl vzdálený od stodoly necelé tři metry. Nikdo nebyl zraněn.

Informaci o požáru obdrželo operační středisko hasičů ve čtvrtek krátce před 14. hodinou. Na místo byly vyslány dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje – ze stanic v Havířově a Karviné, a s nimi 4 jednotky dobrovolných hasičů – z Havířova-Města, Havířova-Životic, Těrlicka a Šenova.

Hasiči dostali požár, který se podle nich jevil při příjezdu až „hrůzostrašně", pod kontrolu během deseti minut, dohašení s rozebíráním konstrukcí jim zabralo necelou hodinku. Oheň zničil přízemní zděný objekt o půdorysu 10 × 5 metrů se sedlovou střechou (kombinace dřeva a tašek), asi šest metrů vysoký. Přízemí sloužilo jako garáž (při požáru auto uvnitř nebylo) a jako skladiště. Na „půdě" bylo uskladněno seno. Žádné zvíře ve stodole nebylo.

Po uhašení zůstaly na místě na kontrolu tři dobrovolné jednotky. Příčina vzniku požáru je v šetření, není zatím vyloučen ani lidský, přesněji dětský faktor se zápalkami…

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje





-swo-

Sdílet