Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kolínští hasiči dostali darem osobní automobil od firmy TPCA, malý zářivě červený Peugeot 108 bude jezdit v Ovčárech

V pátek 25. září 2020 se ve firmě TPCA v Ovčárech na Kolínsku uskutečnilo slavnostní předání osobních vozidel. Jedno z nich předali zástupci automobilky jako sponzorský dar i hasičům pro potřeby k výkonu služby.

Další vozy z trojčat Toyota–Peugeot–Citroen převzali zástupci Policie České republiky a města Kolín. Z preventivních důvodů v souvislosti s přijatými protiepidemickými opatřeními se akce konala v omezeném počtu osob.

Za středočeskou policii se předání zúčastnil její ředitel brig. gen. JUDr. Václav Kučera, PhD., MBA. Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje zastupoval ředitel územního odboru Kolín plk. Mgr. Bc. Dalibor Zeman.

Přečtěte siStředočeští hasiči převzali od automobilky TPCA novou cisternu, zářivě červenou Scanii vyrobili v Kobitu

Podle vyjádření prezidenta automobilky TPCA Koreatsu Aokiho a výkonného ředitele Alejandra Gonzaleze jsou složky IZS nedílnou součástí pro prevenci a bezpečnost v regionu Kolín, a proto se automobilka snaží tímto počinem pomoci těm, kteří pomáhají ostatním. Zástupci složek poděkovali za podporu a vzájemnou spolupráci, které si nesmírně váží.

Vozy byly předány v rámci grantového programu TPCA pro Kolínsko, který funguje dlouhodobě a slouží k podpoře projektů v regionu. V době koronaviru firma dosud poskytla nejen materiální pomoc v podobě ochranných pomůcek, roušek, respirátorů atd., ale i pomoc finanční a to městu Kolín a několika dalším obcím na nákup těchto prostředků.

ÚO Kolín
HZS Středočeského kraje
Sdílet