Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vchodové dveře zapálil pravděpodobně mladík

Dne 29. 4. 2010 ve 21:14 hod. byli hasiči informováni o požáru bytových dveří obytného domu ve Valašském Meziříčí. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí se dvěma cisternami a automobilovým žebříkem, kterou posílila jednotka dobrovolných hasičů z Poličné. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru dvou vchodových dveří bytů.

Dne 29. 4. 2010 ve 21:14 hod. byli hasiči informováni o požáru bytových dveří obytného domu ve Valašském Meziříčí.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí se dvěma cisternami a automobilovým žebříkem, kterou posílila jednotka dobrovolných hasičů z Poličné. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru dvou vchodových dveří bytů.

Požár byl ohlášen na tísňovou linku jednou z obyvatelek domu, která zjistila požár dveří svého bytu. Do bytu prostupoval kouř a ona nemohla z bytu zachránit ani sebe, ani své děti. Situaci zdramatizovalo ohlášení, že bydlí v pátém patře obytného domu.

Před příjezdem hasičů se podařilo jednomu ze sousedů použít ruční hasicí přístroj, kterým úspěšně plameny srazil. Jak se později ukázalo, došlo k požáru celkem dvou vchodových dveří bytů na jedné společné chodbě.

Hasiči byli na místě do pěti minut od výjezdu. Rychle vystoupali do poschodí k místu požáru, kde už byly plameny sraženy práškovým přístrojem. Hasiči místo požáru překontrolovali a zabránili jeho případnému dalšímu rozhoření. Odvětrání obou bytů bylo provedeno přirozenou cestou. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Valašského Meziříčí bylo místo požáru ohledáno. Příčinou vzniku požáru bylo úmyslné nebo nedbalostní jednání mladého muže, kterého se podařilo zadržet hlídce policie. Ve dvou bytech byly dvě ženy a celkem pět dětí. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 15.000 Kč.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-miw-

Sdílet