Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Vsetíně hořela provozovna zpracování masa, plameny napáchaly škodu za milion korun

Profesionální hasiči z požární stanice Vsetín a dobrovolní hasiči ze Vsetína a Jablůnky zasahovali dne 3. 10. 2020 u požáru v provozovně zpracování masa v přízemí domu ve Vsetíně na ulici Smetanova. Požár byl hasičům ohlášen v 14:30 hodin.

Hasiči v dýchacích přístrojích v silně zakouřeném prostředí průzkumem zjistili, že v provozovně hořela jedna klimatizační jednotka chladícího zařízení. Požár byl uhašen s jedním hasicím přístrojem. Hasiči provedli odpojení technologie od přívodu elektřiny.

K odvětrání provozovny použili přetlakový ventilátor. Majiteli a další osobě v provozovně byla přivolána Zdravotnická záchranná služba Zlínského kraje s ohledem na možnou intoxikaci. Na místo se dostavila Policie České republiky a vyšetřovatel hasičů. Vyšetřovatel hasičů určil příčinu vzniku požáru jako technickou závadu na elektroinstalaci.

Škoda způsobená požárem a zplodinami hoření byla určena v předběžné výši 1 milion korun na potravinách a 200 000 korun na technologii a stavbě. Byly uchráněny hodnoty v předběžné výši 200 000 korun. K zranění osob nedošlo.

Sdílet