Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Druhý stupeň požárního poplachu byl vyhlášen při požáru lesa u Slavkova pod Hostýnem

U Slavkova pod Hostýnem v okresu Kroměříž zasahovalo dne 3. 10. 2020 od 11:41 hodin 8 jednotek hasičů u požáru v přírodním prostředí. Příjezd jednotek zdržel strom blokující příjezdovou komunikaci.

Hasiči ho s pomocí motorové pily odstranili a mohli pokračovat v jízdě. Na místě zjistili několik ohnisek po pálení klestí. Na místo požáru se dostavil správce, který hasičům potvrdil, že začátkem října zde externí firma prováděla pálení. Vlivem silného větru se požár začal šířit hrabankou.

Byl vyhlášen 2. stupeň poplachu. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Bystřice pod Hostýnem, z Kroměříže a Zlína. Dále zasahovali dobrovolní hasiči z Bystřice pod Hostýnem, Chvalčova, Slavkova pod Hostýnem, Rusavy a Loukova. Místo požáru bylo rozděleno na dva úseky. S pomocí několika vodních proudů byl šířící se požár uhašen.

Hasiči museli odebírat vodu z veřejné vodovodní sítě, o čemž byl informován provozovatel vodovodního řadu. Velení u požáru přebral velící důstojník. Na dohlídku na místě požáru zůstali dobrovolní hasiči z Bystřice pod Hostýnem a Slavkova pod Hostýnem.

I když nebyla způsobena žádná škoda, byly u požáru dislokovány jednotky, které mohly být vyslány k jiným událostem.

Roman Žemlička
HZS Zlínského kraje
Sdílet