Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Oba vozy skončily po střetu na chodníku

Dne 3 .5 .2010 v 05:49 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě ve Zlíně na sídlišti Jižní Svahy. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na jedné z křižovatek pod sídlištěm Jižní Svahy došlo ke střetu dvou vozů zn. Peugeot.

Dne 3 .5 .2010 v 05:49 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě ve Zlíně na sídlišti Jižní Svahy.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na jedné z křižovatek pod sídlištěm Jižní Svahy došlo ke střetu dvou vozů zn. Peugeot.

V prostoru křižovatky pod sídlištěm došlo na hlavním přivaděči k dopravní nehodě dvou vozů, které se střetly u jednoho z zapojovacích ramen. Po vzájemném čelně-bočním nárazu došlo k utržení jednoho kola, které přelétlo chodník a narazilo do oplocení u rodinného domu. Řidičům se aktivovaly airbagy, přičemž jeden z mužů utrpěl zranění a druhý zraněn nebyl. Oba vraky vozů skončily po střetu na chodníku. Nikdo z chodců nebyl zraněn.

Po příjezdu posádky zdravotnické záchranné služby si lékař převzal do své péče zraněného řidiče a po poskytnutí nezbytné pomoci byl odvezen do nemocnice. Druhý z řidičů nevykazoval žádné známky zranění, ale preventivně skončil také na vyšetření.

Hasiči zajistili vraky vozů proti případnému požáru a uniklé provozní kapaliny byly postupně zasypány sorbenty. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost a doprava byla regulována hlídkou policie. Hasiči asistovali při odtahování vraků aut a při finálním očištění vozovky i chodníku od oleje.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-miw-

Sdílet