Středa 8. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U Plané zasahovaly složky IZS u nehody tří vozidel

Tachovští dopravní policisté přijali dne 7. října 2020 oznámení o nehodě, která se stala před 14:00 hod. na silnici I. třídy číslo 21 u obce Planá v prostoru křižovatky na Svatou Annu.

Z dosavadního šetření vyplývá, že ve směru od Chodové Plané jel s vozidlem Volkswagen Transporter 24letý řidič, který nedodržel dostatečnou bezpečnostní vzdálenost za vpředu zastavujícím osobním vozidlem Renault, a přesto že se snažil střetu zabránit stržením řízení vozidla vpravo, do vozidla zezadu narazil.

Renault se následně odrazil vpřed na v tu dobu již stojící osobní vozidlo Škoda Octavia, jehož 38letý řidič reagoval na protijedoucí autobus. Po kolizi vyjela dodávka vpravo mimo komunikaci, kde havarovala v příkopu a částí vozidla přesahovala přes silniční můstek.

Při nehodě došlo ke zranění 26letého řidiče renaultu, který byl z místa převezen do nemocnice na ošetření. Policisté požití alkoholu u řidičů zúčastněných vozidel vyloučili provedenými dechovými zkouškami. Vzniklou škodu odhadli na 200 tisíc korun.

Vzhledem k tomu, že jedno z havarovaných vozidel bylo určené k převozu peněz, byli na místo přivoláni i policisté z místního obvodního oddělení z důvodu zajištění bezpečnosti. Nehodou se dopravní policisté i nadále zabývají.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
Policie ČR
Sdílet