Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Čtyřmilionová škoda vznikla při požáru přepravovaných osobních aut u Hořešoviček

V sobotu 10. října 2020 krátce po poledni byl na starém úseku silnice číslo 7 v katastru obce Hořešovičky v okrese Kladno nahlášen požár nákladní soupravy, která převážela devět osobních aut.

Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje k události vyslalo profesionální hasiče ze stanic Slaný a Kladno a jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Klobuky a Plchov.

Požár se rychle rozvíjel, což potvrzovali další oznamovatelé. Před příjezdem jednotek řidič a profesionální hasič z Kladna, který jel náhodu kolem, zachránili před postupujícími plameny čtyři auta ze zadní části soupravy. Velitel zásahu po příjezdu rozhodl o postupném nasazení tří vodních proudů na rozvinutý požár.

Po snížení intenzity hoření byl požár dohašen pomocí střední pěny z pěnotvorného zařízení PRO/pak. Celý zásah probíhal v dýchací technice, deset minut před třináctou hodinou byl požár lokalizován.

Operační středisko současně vyrozumělo vodoprávní úřad a starostu obce Hořešovičky o kontaminaci půdy motorovou naftou. Přivolaný zástupce Správy a údržby silnic vyhodnotil poškození vozovky a označil místo dopravními značkami. Do 15 hodin zůstala na místě dobrovolná jednotka obce Klobuky, která zajistila dohlídku.

Vyšetřovatel hasičů zjistil, že požár způsobila technická závada v motorovém prostoru jednoho z převážených vozidel. Plameny zničily majetek za 4 miliony korun, řidič a hasiči uchránili vozidla a přívěs za 1,2 milionu korun. Událost se obešla bez zranění.

Sdílet