Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná dopravní nehoda u Mníšku zaměstnala složky IZS, mladá spolujezdkyně zemřela

V sobotu 10. října 2020 krátce po půl deváté hodině večer došlo k vážné dopravní nehodě na silnici I. třídy č. 13 u obce Mníšek u Liberce, při které vyhasl mladý lidský život.

Řidič vozidla Škoda Octavia jel ve směru od Liberce na Frýdlant, kdy při projíždění pravotočivé zatáčky dostal zřejmě na mokré vozovce smyk a přejel do protisměru. Zde se následně pravou boční částí vozidla střetl s protijedoucím vozidlem BMW.

Při nehodě utrpěla velmi vážná zranění mladistvá spolujezdkyně na předním sedadle vozidla Škoda Octavia, kterým bohužel i přes veškerou okamžitou pomoc záchranářů na místě podlehla. Se zatím blíže nespecifikovaným zraněním byla převezena na ošetření do Krajské nemocnice Liberec i spolujezdkyně z vozidla BMW.

Policisté provedli u obou řidičů orientační dechové zkoušky na alkohol i na přítomnost jiných návykových látek, které byly v obou případech negativní. K objasnění příčin nehody byl přizván soudní znalec z oboru dopravy. Dále se uskuteční soudní pitva, která blíže objasní příčinu úmrtí dívky.

Komunikace byla po dobu vyšetřování nehody od 20,35 hod. do 00:40 hod. v obou směrech zcela uzavřena.

Šetřením nehody se nyní budou dále zabývat policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování Liberec.

kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
Policie ČR

Foto: HZS Libereckého kraje
HZS Libereckého kraje
Sdílet