Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po střetu dvou aut a motorky celkem tři zranění

Dne 3. 5. 2010 v 07:42 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě dvou aut a motocyklu u Starého Města. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/55, mezi obcí Staré město a Huštěnovice, došlo ke střetu dvou osobních aut zn. Fiat Punto, Ford Fusion a motocyklu zn. MZ.

Mezi dvěma osobními vozy jel motocykl, když podle svědků první vozidlo přibrzdilo v důsledku provozu na hlavní komunikaci. Řidič motocyklu také včas reagoval, ale za ním jedoucí řidička fiatu už nestačila dobrzdit. Po nárazu do motorky došlo i k naražení na první auto a k poškození tak všech tří vozidel.

Zranění utrpěla spolujezdkyně na motocyklu a řidička za ním jedoucího vozu. Později si na bolesti začal stěžovat také motocyklista a všichni tři nakonec skončili v nemocnici. Přivolaná posádka zdravotnické záchranné služby odvezla obě ženy do nemocnice a motorkáře později odvezl na vyšetření jeho příbuzný.

Dopravní nehoda zkomplikovala dopravu na hlavním tahu, která tak musela být svedena do jedné poloviny a regulována. Hasiči zajistili všechny tři vraky vozů proti případnému požáru a uniklé provozní kapaliny zasypali sorbenty. Dopravní omezení trvalo přes hodinu.

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje


-swo-

Sdílet