Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Silnici číslo 13 u Cvikova zastavila vážná nehoda několika vozidel, hasiči vyprošťovali čtyři osoby

Dne 15. října 2020 ráno krátce před šestou hodinou projížděl řidič osobního vozidla tovární značky Peugeot od Cvikova na Nový Bor po silnici I/13, když se rozhodl na podélné souvislé čáře předjet kamion.

Tento nebezpečný manévr nezvládl, nedokázal se včas zařadit zpět do svého jízdního pruhu před kamion a čelně naboural do osobního vozidla značky Mitsubishi přijíždějícího od Nového Boru. Současně se i bočně střetl s přední částí tahače kamionové soupravy. Čelní náraz pak posunul mitsubishi na za ním jedoucí vozidlo značky Volkswagen Golf.

Kolize si vyžádala středně těžká zranění u tří lidí a další tři účastníci nehody utrpěli zřejmě jen lehčí zranění. Příslušníci Hasičského záchranného sboru vyprošťovali z peugeotu čtyři osoby. Zdravotnická záchranná služba rozvezla pacienty do nemocnic v České Lípě a v Liberci.

Dopravní kolize čtyř vozidel na dvě hodiny úplně uzavřela frekventovanou silnici první třídy, po osmé hodině pak dopravní policisté zprovoznili tento úsek alespoň kyvadlově.

U nehody zasahovali hasiči ze stanic Jablonné v Podještědí a Česká Lípa společně s kolegy z JSDH Nový Bor a JSDH Cvikov.

por. Bc. Ivana Baláková
Policie ČR
HZS Libereckého kraje
Sdílet