Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vozidlo sjelo ze svahu a narazilo do stromu

K vážné dopravní nehodě vyjeli včera 4. května 2010 ráno hasiči na silnici č. II/321 mezi Skuhrovem nad Bělou a Deštnou v Orlických horách na Rychnovsku.

K vážné dopravní nehodě vyjeli včera 4. května 2010 ráno hasiči na silnici č. II/321 mezi Skuhrovem nad Bělou a Deštnou v Orlických horách na Rychnovsku.

Událost byla na operační středisko Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje ohlášena jedenáct minut po osmé hodině ráno. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou s technickým a vyprošťovacím automobilem.

Po příjezdu hasičů na místo bylo zjištěno, že osobní vozidlo zn. Opel Corsa sjelo ze strmého svahu a narazilo do stromu zhruba deset metrů pod úrovní vozovky. Automobil se navíc převrátil a zůstal zabodnutý přední částí do země a opřený o strom. Řidička zůstala zaklíněná rukou mezi karosérií vozidla a vzrostlým stromem. Hasiči nejprve zajistili navijákem vozidlo proti samovolnému pohybu a odtažením od stromu uvolnili ženě zaklíněnou ruku. Řidičku uložili do nosítek a vynesli na silnici, kde si ji do péče převzala záchranná služba.

Po poskytnutní nezbytné pomoci byla žena transportována do nemocnice. Hasiči zabezpečili automobil proti požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování události Policií ČR hasiči pomocí jeřábového ramene a navijáku vyprošťovacího vozidla vytáhli havarovaný vůz zpět na silnici. Příčiny nehody šetří Policie ČR.


Foto: požární stanice Rychnov nad Kněžnou
Zdroj: HZS Královéhradeckého kraje



-kaw- 

Sdílet