Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Jílovém došlo k porušení plynového potrubí, několik lidí bylo ošetřeno a byla nutná evakuace panelového domu

K masivnímu úniku plynu z poškozeného potrubí došlo v pátek ráno v Jílovém na Děčínsku. Na místo okamžitě vyjeli profesionální hasiči z děčínské stanice, dobrovolní hasiči z Jílového, státní i městská policie a plynaři.

Jako první na místo přijela městská policie, bylo provedeno uzavření okolí úniku plynu a spolu s hasiči byla provedena následná evakuace panelového domu ve Školní ulici. Obyvatelům byl poskytnut dočasný azyl v nedaleké škole.

K porušení potrubí došlo při výkopových pracích na schodišti u Školní ulice. Na místo také přijelo několik pracovníků plynáren. Únik plynu byl zastaven. Velitel zásahu si na místo přivolal dobrovolné hasiče z obce Tisá s velkokapacitní cisternou.

Hasiči následně provedli odvětrání evakuovaného domu včetně sousedních domů ve Školní a Obloukové ulici. Na místě také zasahovala posádka záchranné služby, několik osob se nadýchalo uniklou látkou.

Prokop Voleník, mluvčí krajských záchranářů zásah kolegů potvrdil s tím, že nikoho nemuseli transportovat do nemocnice. Případ je nyní v šetření.

Tomáš Straka
eDěčínsko
Sdílet