Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Den otevřených dveří na stanici HZS Kutná Hora

Dne 4. května 2010 proběhl na stanici HZS Kutná Hora již podvanácté „Den otevřených dveří", který se konal u příležitosti svátku svatého Floriána patrona hasičů. Zároveň se měly možnost prezentovat i ostatní složky integrovaného systému – Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba a Český červený kříž.

Dne 4. května 2010 proběhl na stanici HZS Kutná Hora již podvanácté „Den otevřených dveří", který se konal u příležitosti svátku svatého Floriána patrona hasičů. Zároveň se měly možnost prezentovat i ostatní složky integrovaného systému – Policie ČR, Zdravotnická záchranná služba a Český červený kříž.

Tradičně proběhla prohlídka požární stanice včetně ukázky požární techniky a činností hasičů, kdy zachraňovali osobu z hořícího domu pomocí výškové techniky.

Stanici navštívilo zhruba 1250 návštěvníků, z toho bylo 1140 dětí převážně z mateřských a základních škol kutnohorska. V rámci této akce děti soutěžily v hodu míčkem do figuríny hasiče a ve stříkání vodou na cíl ze džberové stříkačky. Zároveň byla vyhlášena výtvarná soutěž „Hasiči očima dětí".

Text: Radka Vonšovská – HZS Středočeského kraje

Sdílet