Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hejtman ocenil práci záchranářů

Slavnostní ceremoniál, při kterém byla dne 6. 5. 2010 udělena více než stovka medailí, navázal na dopolední bohatý program s ukázkami práce policistů, hasičů strážníků a zdravotnických záchranářů. Na hlavní brněnské náměstí se na pozvání na pozvání hejtmana Michala Haška dostavili veteráni druhé světové války, mezi nimi i ti, kteří bojovali na západní frontě a dodnes žijí ve Velké Británii.

Slavnostní ceremoniál, při kterém byla dne 6. 5. 2010 udělena více než stovka medailí, navázal na dopolední bohatý program s ukázkami práce policistů, hasičů strážníků a zdravotnických záchranářů. Na hlavní brněnské náměstí se na pozvání na pozvání hejtmana Michala Haška dostavili veteráni druhé světové války, mezi nimi i ti, kteří bojovali na západní frontě a dodnes žijí ve Velké Británii. Nástupu jednotek Armády ČR, dislokovaných na teritoriu Jihomoravského kraje, přihlíželi kromě vedení Jihomoravského kraje také místopředseda vlády a ministr obrany Martin Barták a další představitelé veřejné správy.

Vojáky pak na ploše náměstí vystřídali příslušníci uniformovaných i neuniformovaných složek Integrovaného záchranného systému JmK. Promluvil k nim vedle hejtmana také náměstek generálního ředitele Hasičského záchranného sboru ČR brigádní generál Ing. Miloš Svoboda a ministr obrany Martin Barták. Hejtman ve svém proslovu ocenil obětavou práci profesionálních i dobrovolných hasičů, lékařů a zdravotníků, policistů, strážníků, členů charitativních a dalších organizací, zapojených do Integrovaného záchranného systému. Těch, kteří svými každodenními činy naplňují staré hasičské heslo Bohu ke cti, bližnímu ku pomoci.

„Vyjadřuji vám všem uznání za skutečně mimořádné nasazení při řešení mimořádných situací. To je zárukou dobrého a spolehlivého fungování Integrovaného záchranného systému kraje i v příštích letech, vyzdvihl hejtman Michal Hašek a ocenil, že se jako hejtman kraje může na členy IZS plně spolehnout.

Jednotlivým složkám a členům IZS Jihomoravského kraje byly poté předány stuhy na prapory a zlaté, stříbrné, bronzové a pamětní medaile. Mezi oceněnými bylo 21 současných i bývalých příslušníků Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje a dobrovolných hasičů. Krajskému ředitelství Policie ČR a Zdravotnické záchranné službě Jihomoravského kraje hejtman předal prapory. Bývalému hejtmanu Jihomoravského kraje Stanislavu Juránkovi, v jehož funkčním období kraj vzdoroval katastrofální povodni v roce 2006, udělil hejtman Michal Hašek šerpu.

Po slavnostním ceremoniálu patřilo pódium na náměstí Big bandu Felixe Slováčka.

Info: PhDr. Jan Chmelíček, tiskový mluvčí Jihomoravského kraje,
por. Mgr. Jaroslav Haid, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kraje 


-wap-

Sdílet