Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tragédie na železničním přejezdu

Včera 7. května 2010 byla v 17:17 hod na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina ohlášena dopravní nehoda na železničním přejezdu P 3902 u Pozďatína na Třebíčsku


Včera 7. května 2010 byla v 17:17 hod na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina ohlášena dopravní nehoda na železničním přejezdu P 3902 u Pozďatína na Třebíčsku.

K události vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanic Náměšť nad Oslavou a Třebíč společně s jednotkou sboru dobrovolných hasičů z Pozďatína a HZS SŽDC Brno.

Řidič osobního automobilu značky Ford Focus vjel na nechráněný železniční přejezd ve chvíli, kdy zde projížděl osobní vlak. Při střetu utrpěl řidič vozidla zranění neslučitelná se životem a přivolaný lékař konstatoval smrt.

Těžce zraněného spolujezdce z vozidla transportovali zdravotníci letecky do nemocnice v Brně. V době nehody cestovalo ve vlaku jedenáct cestujících. Nikdo z nich zraněn nebyl.

Provoz na železniční trati byl okamžitě zastaven. Hasiči zajistili havarovaná vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin. Po zdokumentování dopravní nehody Policií ČR byl vůz odstraněn z kolejiště a naložen na odtah.

Příčinu dopravní nehody vyšetřuje Policie ČR společně s inspektory Drážní inspekce.

kpt. Ing. Petra Musilová, DiS.
tisková mluvčí
HZS kraje Vysočina



-kaw- 

Sdílet