Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři nehody a havárie si vyžádaly také pomoc hasičů na Zlínsku

Dne 7. 5. 2010 vyjížděli opakovaně profesionální hasiči na pomoc po několika dopravních nehodách a haváriích v okolí Přírodního parku Chřiby na Kroměřížsku i Uherskohradiš­ťsku.

Dne 7. 5. 2010 vyjížděli opakovaně profesionální hasiči na pomoc po několika dopravních nehodách a haváriích v okolí Přírodního parku Chřiby na Kroměřížsku i Uherskohradiš­ťsku.


09:04 – Roštín Jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže vyjela na pomoc s jedním zásahovým speciálem a protichemickým vozem po hlášené havárii kamionu mezi obcí Zdounky a Roštín. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že řidič nákladního auta zn. Mercedes s přívěsem vyjel mimo silnici, kde havaroval do příkopu a stromu.

Dopravní havárie se obešla bez zranění, ale z poškozeného vozu došlo k malému úniku provozních kapalin, který museli hasiči zlikvidovat pomocí sorbčí rohože. Před vytažením havarovaného nákladního auta museli hasiči také odřezat několik větví vzrostlé třešně, do které byla kabina zaklíněna. V místě zásahu byla částečně omezena průjezdnost dopravy.

14:49 – KostelanyJednotka profesionálních hasičů z Kroměříže vyjela na pomoc s jedním zásahovým speciálem po hlášené dopravní nehodě dvou osobních aut. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k dopravní nehodě dvou vozů zn. Kia Rio a Citroen Berlingo.

Auta jela za sebou, když došlo k nehodě při odbočování jednoho z nich. Po střetu skončil jeden z vozů mimo silnici. Při nehodě došlo ke zranění celkem čtyř přepravovaných osob. Všechny zraněné si do své péče převzal lékař přivolané zdravotnické záchranné služby a po poskytnutí první pomoci byli odvezeni dvěma sanitkami do nemocnice. Hasiči zajistili vraky vozů proti požáru a úniku provozních kapalin.

Po vyšetření a zadokumentování nehody policií jsme navíc vozidlo z příkopu vytáhli zpět na silnici a provedli finální očistu komunikace.

17:37 – Buchlovice Jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště vyjela na pomoc po hlášené havárii motorkáře v kopcích u Buchlovic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že devětadvacetiletý řidič motocyklu havaroval se svým strojem v jedné ze zatáček místních kopců.

Po havárii motorka i s řidičem narazila do svodidel. Motocyklista byl v době našeho příjezdu již v péči posádky zdravotnické záchranné služby. Po poskytnutí první pomoci byl motorkář odvezen do nemocnice. Hasiči se postarali o standardní zajištění místa dopravní nehody na hlavním silničním tahu, kde byla částečně omezena doprava.


Zdroj: HZS Zlínského kraje


-kaw- 

Sdílet